Η εξωτερική πολιτική θέλει σοβαρότητα και συνεννόηση και όχι στολές παραλλαγής

28 Φεβρουαρίου 2018 / TAGS:

Η χώρα χρειάζεται ένα Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, όπως έχουν όλες οι χώρες. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν συμφωνήσει αλλά δεν έχει γίνει τίποτε ακόμα, υπογράμμισε ο Σταύρος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8 και στο Νίκο Χατζηνικολάου. Επεσήμανε μάλιστα ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να βρούμε τους συμμάχους μας, πρέπει να υπάρχει εθνικό σχέδιο, καθώς θα έχουμε μπροστά μας μερικές δύσκολες μέρες, από τη στιγμή που φαίνεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει ξεφύγει και έχει εγκαινιάσει μια νέα επιθετική τακτική τόσο στα Ίμια όσο και στην Κύπρο. Σε ότι αφορά στη συγκρότηση μόνιμου Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, είπε ότι θα πρέπει να συμμετέχουν η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και οι πολιτικοί αρχηγοί και εκεί θα παίρνονται οι μεγάλες αποφάσεις «χωρίς κάμερες, χωρίς επικοινωνιακά κόλπα με πατριωτική ευθύνη και έτσι θα χαράσσεται η πατριωτική γραμμή» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σταύρος άσκησε δριμεία κριτική στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος «δεν φημίζεται, τόσο για την ψυχραιμία του, όσο και για τη σοβαρότητα που πρέπει να έχει ο ρόλος του υπουργού Εθνικής Αμύνης». Πρόσθεσε δε, πως στο μόνιμο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας δεν μας ενδιαφέρουν οι φωνές και οι επικοινωνιακές εκδηλώσεις, αλλά μόνο μία σταθερή γραμμή στις Ένοπλες Δυνάμεις. «Αντιθέτως» επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης «ο Πάνος Καμμένος έχει κατά καιρούς προβεί σε διάφορες αψυχολόγητες ενέργειες. Οι υπουργοί Αμύνης δεν είναι για να φορούν στρατιωτικές στολές παραλλαγής και να φωνάζουν εμβατήρια. Αυτά είναι για τους ανθρώπους των ειδικών δυνάμεων. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμύνης θα πρέπει με σοβαρότητα σε συνεννόηση με την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία της χώρας να εκφράζει ένα σταθερό λόγο, χωρίς εξάρσεις που θα δίνει αφορμή για απαντήσεις από την άλλη πλευρά» κατέληξε σχετικά. Σε ότι αφορά στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της ΠΓΔΜ ο Σταύρος τόνισε ότι θα πρέπει να καταλάβει η πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας ότι ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας δεν είναι ευθεία, αλλά περνάει από την Αθήνα, οπότε θα πρέπει κι εκείνοι από την πλευρά τους να κάνουν κάποιες αναγκαίες υποχωρήσεις και να εξαιρέσουν τον αλυτρωτισμό από το Σύνταγμα και τα σχολικά τους βιβλία. Πρόσθεσε δε ότι, η Τουρκία δεν θα αφήσει ανεκμετάλλευτο το κενό αν εμείς τα «σπάσουμε» με την πΓΔΜ. Ήδη κάνει βήματα ζητώντας αεροπορική βάση εκεί. Θα σπρώξουμε, λοιπόν, τα Σκόπια στην ευρωπαϊκή αγκαλιά ή στην τουρκική αγκαλιά; αναρωτήθηκε.

Ο Σταύρος αναφέρθηκε στο ζήτημα των επιδομάτων με αφορμή την αποπομπή της Ράνιας Αντωνοπούλου και την παραίτηση του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Όπως είπε, «υπάρχει και μία προσωπική ευθύνη σε σχέση με τις οικονομικές δυνατότητες των εν λόγω υπουργών. Δεν μπορεί να στερούν τα λεφτά από τον ελληνικό λαό σε μία περίοδο κρίσης και περικοπών».

Ερωτηθείς για την υπόθεση Novartis ανέφερε πως πρόκειται για ξεκάθαρο σκάνδαλο μεν, αλλά υπάρχει μια προχειρότητα της κυβέρνησης στο θέμα. Πως εξαιρέθηκε το όνομα του κ.Κουρουμπλή; Και πως είναι δυνατόν να υπάρχει το όνομα του κ.Πικραμμένου; επεσήμανε και συμπλήρωσε πω, ο ασκών την εξουσία δεν έχει το ακαταδίωκτο και πρέπει να ελεγχθούν όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση, προκειμένου ο πολίτης να νοιώσει ασφάλεια ότι το κράτος δεν τον κλέβει.

Κλείνοντας τη συνέντευξη ο Σταύρος αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, ενόψει του ιδρυτικού Συνεδρίου επισημαίνοντας ότι «υπάρχει συνεννόηση στα πολιτικά ζητήματα, καθώς υπάρχει αποδοχή της πραγματικότητας και η ίδια η Φώφη Γεννηματά, κάνει προσπάθειες σύγκλισης στα πολιτικά ζητήματα». Σε ότι αφορά στα οργανωτικά ζητήματα ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι «πρέπει να γίνει ένα κόμμα πραγματικά ανοιχτό, δημοκρατικό, αντιπροσωπευτικό και όχι ένα κίνημα που οργανωτικά θα παραπέμπει σε μοντέλα γραφειοκρατικά του παρελθόντος».

Ακούστε το απόσπασμα:

Επιστροφή