ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θέλουν να διαλύσουν το Ποτάμι και το ΚΙΝΑΛ

26 Φεβρουαρίου 2019 / TAGS:

«Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ προσπαθούν να κάψουν τον ενδιάμεσο χώρο. Να εξαφανιστεί το Ποτάμι, να εξαφανιστεί το ΚΙΝΑΛ, να εξαφανιστούν οι ενδιάμεσες φωνές, έτσι ώστε, όταν έρθει η ώρα της κάλπης, οι πολίτες να πουν ‘’τι να κάνω δεν έχω άλλη λύση’’ και ο ένας να στραφεί δεξιά και ο άλλος αριστερά». Αυτή ήταν η απάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο ερώτημα του Νίκου Χατζηνικολάου και στον Real 97.8, αναφορικά με τις προσπάθειες στελεχών της Κεντροαριστεράς να ρίξουν «γέφυρα» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η συρρίκνωση του μεσαίου χώρου, αν και εφόσον επιτευχθεί, θα είναι ήττα της Δημοκρατίας, σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, προσθέτοντας ότι η διαφορετική φωνή του Ποταμιού εμπλουτίζει τη Δημοκρατία και προσθέτει λύσεις στη χώρα.

Κάνοντας τον απολογισμό των 5 χρόνων Ποτάμι -μετά από σχετική ερώτηση του κ.Χατζηνικολάου – ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι το Ποτάμι συνέβαλε στο να αλλάξουν πολλά πράγματα στην ελληνική κοινωνία και ήταν η αφορμή για να μπουν στην πολιτική πολλοί μη επαγγελματίες πολιτικοί. «Προφανώς κάναμε και λάθη – τα περισσότερα εγώ» είπε, τονίζοντας, όμως, ότι τα λάθη τα δικά του δεν πλήγωσαν την ελληνική κοινωνία, παρά μόνο τον ίδιο και το Ποτάμι.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση που διοργανώνει σήμερα, στις 8 το βράδυ, στην Αθηναΐδα, αποκάλυψε ότι στο ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού θα μετέχουν υποψήφιοι από πολλές και διαφορετικές πρωτεύουσες της Ευρώπης. Εκπρόσωποι της γενιάς που έφυγε στα χρόνια της κρίσης, αλλά και Έλληνες με σημαντικό έργο στις νέες πατρίδες τους. «Είναι και ένα σήμα ότι όλοι οι Έλληνες πουν ζουν στην Ευρώπη πρέπει να ψηφίζουν, πρέπει να μετέχουν στα πολιτικά πράγματα. Δεν πρέπει να αποκοπούν, όπως δυστυχώς θέλει να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αρνείται να τους δώσει πλήρη εκλογικά δικαιώματα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε τις 5 βασικές προτεραιότητες που θέτει το Ποτάμι:

– Πρώτα οι νέοι

– Έξω τα κόμματα

– Μπροστά το περιβάλλον

– Ναι στη διαφορετικότητα

– Ναι στη δική σου δουλειά

Για όλα αυτά, όπως είπε, υπάρχουν αντίστοιχα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν από μια κυβέρνηση που θα κοιτάει μπροστά και όχι πίσω.

Ερωτηθείς για το δημοσίευμα του BBC περί Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, είπε ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα, αλλά και πολλά αντίστοιχα που έχουν υπάρξει στο παρελθόν, αποδεικνύουν πόσο δίκιο είχε το Ποτάμι που στήριξε αυτή τη Συμφωνία. Και εξήγησε ότι με τη Συμφωνία οι γείτονες μας αναγκάστηκαν να διορθώσουν το Σύνταγμά τους και πλέον δεν μιλάνε και δεν μπορούν να μιλάνε για μειονότητες στις γειτονικές χώρες. Τα βιβλία τους, τόνισε, έχουν αλυτρωτικές αναφορές. Τα βιβλία αυτά όμως θα αλλάξουν φέτος, με βάση τη Συμφωνία που τους υποχρεώνει να μην έχουν καμία αναφορά που προσβάλλει την αρχαία μακεδονική ιστορία, τον ελληνικό πολιτισμό και τους Έλληνες.

Δείτε τις αναρτήσεις στο Twitter:

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

Επιστροφή